Gemeente Beesel omarmt vrijheid

11 april 2016

 

Vrijheid vieren we samen.

Het Bevrijdingsfestival Limburg werkt derhalve elk jaar samen met een gemeente in Limburg om de start te maken met de viering van 5 mei in onze provincie. Dit jaar is dat de gemeente Beesel.

Op 5 mei steekt gouverneur Bovens het eerste Bevrijdingsestafettevuur van Limburg aan in deze gemeente. Het vuur is die nacht al rennend van Wageningen naar Beesel gebracht. Met dat vuur staan we graag even stil bij onze vrijheid…

Laat je inspireren over wat vrijheid betekent tijdens de ceremonie (van 10.30-12.00 uur in het Atrium van Woongoed2-Duizend en de kloostertuin, Pastoor Vranckenlaan 4 in Reuver) en het middagprogramma.

Een tipje van de sluier?
-Petra Stienen geeft een inspirerende lezing
-Jada en Senna komen zingen
-We onthalen feestelijk onze dappere lopers
-Vanaf 12.00 uur kun je zelf het gesprek aan over vrijheid. Met veteranen, of met de kleinzoon van een Russische vrouw die door de Tweede Wereldoorlog in Nederland terecht is gekomen, bijvoorbeeld. Hoe ervaar je vrijheid als je ook oorlog hebt gekend? Welke invloed heeft het opbouwen van een nieuw leven aan de andere kant van Europa op het dagelijks leven? Durf je het gesprek aan? Schuif dan aan en laat je verrassen!

Vanaf deze dag vind je foto’s verspreid door de gemeente, waarin inwoners elkaar omarmen. Want wij omarmen onze vrijheid.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.