Boek & Fietsroute Tussen Maas- en Roer ’44-’45

22 april 2016

Opdat we niet vergeten!

Onze vrijheid is zwaar bevochten en de strijd en de offers die daarbij gemaakt zijn mogen we nooit vergeten. Met deze gedachtegang is bij Richard van Kessel het idee geboren om een fietsroute met de titel “Tussen Maas en Roer ’44-‘45” op te zetten.

Sfeerplaat-1024x731

Tussen 16 november 1944 en 1 maart 1945 lagen in de gemeenten Maasgouw, Roerdalen en Roermond het Maas- en Roerfront. Met de bevrijding van Roermond kwam er voor de bovengenoemde gemeenten een einde aan vijf duistere bezettingsjaren. Tijdens de 30 km lange afwisselende fietstocht door Midden Limburg volgt de deelnemer de sporen van de bevrijders naar de uiteindelijke bevrijding. De route wordt gevolgd aan de hand van een routeboekje met daarin de informatie over de diverse gebeurtenissen en locaties. Omdat niet alle informatie in het routeboekje verwerkt kon worden is er een tweede boek uitgegeven. Dit tweede boek draagt dezelfde naam en hierin komen de gebeurtenissen uitgebreid aan bod.

Meer informatie over de fietsroute en het boek en het bestellen kunt u vinden op www.Roermond1939-1945.nl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.