Opdat we niet vergeten! In gesprek met Richard van Kessel tijdens Bevrijdingsfestival Limburg

30 april 2016

Onze vrijheid is zwaar bevochten en de strijd en de offers die daarbij gemaakt zijn mogen we nooit vergeten. Met deze gedachtegang is bij Richard van Kessel het idee geboren om een fietsroute met de titel “Tussen Maas en Roer ’44-‘45” op te zetten. 

Tussen 16 november 1944 en 1 maart 1945 lagen in de gemeenten Maasgouw, Roerdalen en Roermond het Maas- en Roerfront. Met de bevrijding van Roermond kwam er voor de bovengenoemde gemeenten een einde aan vijf donkere bezettingsjaren. Tijdens de 30 km lange afwisselende fietstocht door Midden Limburg volgt de deelnemer de sporen van de bevrijders naar de uiteindelijke bevrijding. De route wordt gevolgd aan de hand van een routeboekje met daarin de informatie over de diverse gebeurtenissen en locaties. Omdat niet alle informatie in het routeboekje verwerkt kon worden is er een tweede boek uitgegeven. Dit tweede boek draagt dezelfde naam en hierin komen de gebeurtenissen uitgebreid aan bod.

Meer informatie over de fietsroute en het boek en het bestellen kunt u vinden op www.Roermond1939-1945.nl

Tijdens Bevrijdingsfestival Limburg is er op het Plein van de Vrijheid, te vinden op het Munsterplein de gelegenheid om hierover met Richard van Kessel te praten. Hij is hier aanwezig tussen 12.00-18.00 uur. 

posteropzet3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.