Café la Liberté: in vrijheid discussiëren over vrijheid

3 mei 2016

Afbeelding Cafe la Liberte

Tijdens het Bevrijdingsfestival staan ontmoeting en dialoog centraal op het tot Plein van de Vrijheid omgedoopte Munsterplein. In Café la Liberté, een initiatief van COS Limburg, gaan stamgasten, deskundigen en festivalbezoekers met elkaar in debat over de betekenis en de grenzen van vrijheid, het belang van democratie, mensenrechten wereldwijd en aanverwante thema’s.

Eén van de gasten van Café la Liberté is Christopher (zijn achternaam geeft hij liever niet). Hij is de voormalig hoofdredacteur van en journalist bij een onafhankelijke krant in Zuid-Soedan. In september 2015 moest hij vluchten uit Juba en Zuid-Soedan omdat hij daar niet meer veilig was. Christopher verblijft drie maanden in Tilburg onder de vleugels van Shelter City. Ondertussen blijft hij zich inzetten als journalist en verdediger van mensenrechten.

Café la Liberté is geopend tussen 12.00 en 17.45 uur. Kom langs en discussieer mee!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.