Café la Liberté

14 april 2017

Op het tot Plein van de Vrijheid omgedoopte Munsterplein staat tijdens Bevrijdingsfestival Limburg   een café waar stamgasten, ervaringsdeskundigen en festivalbezoekers met elkaar de dialoog aangaan over de betekenis en de grenzen van vrijheid, het belang van democratie, mensenrechten wereldwijd en aanverwante thema’s. De naam van dit café: Café la Liberté.

In het café worden, onder begeleiding van deskundig personeel, bezoekers bij elkaar gebracht. Tussen deze bezoekers komt een dialoog op gang over vrijheid en vrede. Deze dialoog wordt gestimuleerd en begeleid door het personeel, bestaande uit een propper en een bardame. Naast het vaste personeel zijn er ook een aantal stamgasten die zich in de gesprekken mengen. Denk hierbij aan vertegenwoordigers van NGO’s, zoals bijvoorbeeld Amnesty International en Vluchtelingenwerk.

Deze activiteit maakt onderdeel uit van de debat en dialoog activiteiten van Bevrijdingsfestival Limburg. Deze worden gecoördineerd door COS Limburg. Café la Liberté wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het vfonds.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.