Bibliotheek Bibliorura zet vrijheid centraal

15 april 2017

In een eerste samenwerking tussen Bevrijdingsfestival Limburg en de Bibliotheek Bibliorura, staat gedurende de maand april ook bij de bibliotheek het thema ‘vrijheid’ centraal. Op 22 scholen in Roermond en Roerdalen wordt er, in aanloop naar 4 en 5 mei, met de kinderen van groep 7 gesproken over oorlog en vrede. Aan de hand van het Denkboek 4&5 mei van het Nationaal Comité wordt de oorlog met de kinderen herdacht en over de vrijheid gesproken. Ook zullen de kinderen extra leesvoer krijgen. Er worden verschillende biebboeken over oorlog en vrijheid uitgedeeld, zodat de kinderen ze de komende weken in de klas kunnen lezen. Naast deze activiteiten in april, zal de Bibliotheek Bibliorura ook deelnemen aan het Bevrijdingsfestival Limburg op 5 mei in het centrum van Roermond. Buiten voor de bibliotheek zal een groot ‘Boek van de Vrijheid’ staan. Iedereen is die dag tussen 13:00 en 17:00 uur welkom om zijn vrijheidsboodschap hier in op te schrijven. Het grote boek zal vervolgens gedurende de hele maand mei te bewonderen zijn op de jeugdafdeling van de bibliotheek aan de Neerstraat. Deze activiteiten zijn mede tot stand gekomen op initiatief van COS Limburg, mede organisator van het Bevrijdingsfestival Limburg.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.