Lezing “Tussen Maas en Roer ’44-‘45” en de bevrijding van Roermond in 1945

17 april 2017

Op 4 mei herdenken we, op 5 mei vieren we onze vrijheid. In aanloop naar deze twee dagen van herdenken en vieren organiseert Richard van Kessel in samenwerking met het Bevrijdingsfestival Limburg op 1 mei a.s. de lezing “Tussen Maas en Roer ’44-‘45”. Vrijheid is kostbaar en de militaire strijd naar onze vrijheid mogen we niet vergeten. In de lezing staat de militaire strijd en de bevrijding van Roermond centraal en wordt dit aan de hand van de fietsroute “Tussen Maas en Roer ’44-‘45” toegelicht.

De lezing vind plaats op maandag 1 mei 2017 in ’t Paradies, Munsterstraat 61 in Roermond. Aanvangstijdstip is 19.30uur. Wilt u de lezing bijwonen dan dient u zich aan te melden door een email te sturen naar het volgend e-mailadres: info@roermond1939-1945.nl of te bellen met 06-12733318. De toegang is gratis.

“Tussen Maas en Roer ’44-‘45” is een mooie en educatieve fietsroute van 30km door Roermond en omgeving waarin de voetsporen van de bevrijders wordt gevolgd. Na afloop van de lezing zijn voor geïnteresseerden de fietsroute en het gelijknamige boek verkrijgbaar.

Richard van Kessel is amateur historicus en gids i.o.. Vanaf zijn vroege jeugd is hij geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog en de militaire strijd in Midden Limburg. Het opzetten van deze fietsroute is een van de manieren waarop Richard zijn steentje probeert bij te dragen in het behouden van deze geschiedenis.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.