Upgrades: Debat en Dialoog activiteiten door jongeren

28 april 2017

Ieder jaar vinden er tijdens Bevrijdingsfestival Limburg Debat en Dialoogactiviteiten plaats. Deze zijn veelal te vinden op het Plein van de Vrijheid, wat is gesitueerd op het Munsterplein. Al een fors aantal jaren stimuleert Bevrijdingsfestival Limburg jongeren om zelf een debat en dialoog activiteit te organiseren tijdens het festival, de zogenaamde Upgrades.

COS Limburg, als medeorganisator van Bevrijdingsfestival Limburg onder andere verantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie van de debat en dialoog activiteiten, gaat in een vroegtijdig stadium met jongerenorganisaties om de tafel zitten om te bespreken hoe hun activiteit eruit zou kunnen zien. Zij worden ondersteund in het verder ontwikkelen van de activiteit in de maanden voorafgaande aan het festival. Inhoudelijke uitgangspunten voor deze Upgrade activiteiten zijn vrijheid, vrede en mensenrechten. Rondom deze thema’s gaan deze jongerenorganisaties in gesprek met leeftijdsgenoten die het festival bezoeken.

Tijdens het festival worden Upgrade filmpjes gemaakt waarin de jongeren kort hun activiteit toelichten. Deze filmpjes worden na afloop via social media gedeeld. Dit jaar worden er onder andere Upgrade activiteiten uitgevoerd door jongeren van studentenorganisatie IFMSA Maastricht, de Kinderen en Jongeren Rechtswinkel Limburg, Scouting Limburg en jongeren die betrokken zijn bij het freedump podium.

De Upgrade activiteiten worden mede mogelijk gemaakt dankzij het Vfonds.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.