Geef jouw vrijheid door op 5 mei

30 april 2017

Tijdens Bevrijdingsfestival Limburg wordt op het Plein van de Vrijheid een ‘Geef vrijheid door’ area ingericht. Het centrale uitgangspunt in deze area is: Welke vrijheid wil jij doorgegeven aan anderen? In de Geef vrijheid door area bevinden zich een aantal hosts die met festivalbezoekers in gesprek gaan over vrijheid, democratie en grondrechten. Hoe bijzonder is het dat wij hier in vrijheid en in een democratisch land leven? Realiseert men zich dat nog wel, zeker als je ook kijkt naar landen elders op de wereld? En hoe belangrijk het is om je blijvend en actief in te zetten voor democratie en vrijheid in Nederland. Dit zijn de belangrijkste uitgangspunten bij deze activiteit. Vrijheid is niet vanzelfsprekend, daar moet je je blijvend voor in zetten. Samen met de hosts, maar uiteraard ook tussen festivalbezoekers onderling, wordt over deze zaken gediscussieerd. De vraag die uiteindelijk aan hen gesteld wordt is: ’welke vrijheid wil jij doorgegeven?’ Er zijn verschillende manieren waarop festivalbezoekers dit duidelijk kunnen maken, namelijk door dit te noteren op de message wall, door een vrijheidsboodschap te noteren en hiermee op de foto te gaan of een vrijheidsboodschap kort toe te laten lichten op film. Na afloop van het festival zijn de filmpjes en een fotoalbum te vinden op social media met de verschillende vrijheden die doorgegeven worden.

Geef vrijheid door maakt onderdeel uit van de debat en dialoog activiteiten die tijdens Bevrijdingsfestival Limburg plaatsvinden op het Munsterplein. De debat en dialoog activiteiten worden georganiseerd en gecoördineerd door COS Limburg. Geef jij jouw vrijheid ook door op 5 mei?

 

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.