BigFood Square

Wil je snel zien wie hoe laat welke BigBand speelt? Download dan nu de app TimeSquare.

Afgelopen jaar hebben we voor het eerst op het Kloosterwandplein (voor Theaterhotel De Oranjerie) een nieuw podium neergezet met Big Bands. Dit is jullie en ons zo goed bevallen dat we het dit jaar grootser hebben aangepakt. Naast de heerlijke muziek van vier top big bands uit de provincie komen er ook foodtrucks met een heerlijk en divers aanbod. Niet alleen de hartige hapjes maar ook heerlijke ijsjes zullen verkrijgbaar zijn.

Big Band Boesten (19.00-20.00)

Het begon allemaal in 1980, toen Hub Boesten als jonge ‘docent koper’ voor het Moederdag-concert van de Streekmuziekschool Roermond een orkestje had samengesteld van koperblazers. Het was een geweldig succes en de Big Band was geboren.


Xpero (17.30-18.30)

Bigband Xpero uit Roggel
“Een bont gezelschap muzikanten die prettig in het gehoor liggende bigband muziek maken. Maar ook uitstapjes naar het lichtere genre met Zuid Amerikaanse ritmes en popmuziek die speciaal voor bigband is gearrangeerd.
Voor elk optreden wordt dan ook een “op maat” programma samengesteld. Een compilatie van onze muziek is te vinden op onze Facebookpagina. Op onze website www.xpero.nl is nog meer informatie te vinden”.


Big Band ’81 (15.30-16.30)

Big Band ’81 is een Noord-Limburgs orkest met muzikanten uit de hele regio. Zij heeft haar roots in Venlo. 20 enthousiaste muzikanten staan voor u klaar om u een onvergetelijk feest te bezorgen met muziek van vroeger en nu, in de beste arrangementen, gemaakt door wereldberoemde componisten en arrangeurs. De band kent een traditionele bigband-formatie, bestaande uit 3 blazerssecties en een complete rhythm-sectie. Daarnaast heeft de band de beschikking over een 3-koppige vocalgroup


Musique Complète (14.00-15.00)

Musique Complete is van oorsprong een blaasorkest uit Heer-Maastricht en staat momenteel onder leiding van Ronald Heijnen.
De ontwikkeling van het orkest is nog steeds gaande. Zo wordt het repertoire continu aangepast aan de verwachtingen van deze tijd.
De vraag naar populaire muziek heeft meer en meer de overhand en ons orkest speelt hier graag op in. Zo zijn keyboards, basgitaar, slaggitaar en zang toegevoegd aan de oorspronkelijke blaasbezetting. Musique Complete wil immers graag bij de tijd blijven. Er is al lang geen sprake meer van een blaaskapel, maar we hebben ons ontwikkeld tot een allround orkest.