Cross Culture Stage

Wil je snel zien wie hoe laat Mr. Polska speelt? Of Lil’ MG? Of een van de andere acts? Download dan nu de app TimeSquare.

22.30 – 23.00

In 2004 zette de EU de grenzen open voor Polen die in Nederland wilden werken. Nu is het tijd voor Mr. Polska om de grenzen van de Nederlandse HipHop scene open te gooien. En dat lukt: Elke video of sessie die Mr. Polska dropt wordt meer bekeken dan het dagelijkse 8 uur journaal en weet met zijn producer Boaz van de Beatz een nieuwe, ruwe sound neer te zetten die iedere release trending topic maakt.

19.00 – 19.30

Melodieuze refreintjes, catchy flows en zijn originele stemgeluid kenmerken de stijl van LIL MG het best. De 2016 Encore Freshman, speelde al in het voorprogramma van ‘Machine Gun Kelly’ en ‘Kevin Gates’, was één van de Encore Freshmen 2016 en tekende een deal bij Bravoure Music. Zijn single ‘Paper’ is al ruim bijna een half miljoen keer gestreamd op Spotify. Als klap op de vuurpijl is Lil MG door Puna.nl verkozen tot een van de meest veelbelovende acts voor 2017.

21.00 – 22.30

RUGGED, een unieke act bestaande uit twee DJ’s en een MC, opgericht in 2013. Ze staan bekend om hun energieke shows met een grote creativiteit en diversiteit aan muziek. Een groot onderdeel van deze shows zijn hun eigen unieke producties.

19.30 – 21.00

David Ghetto, deze man is vliegensvlug achter de decks: R&B, HipHop, Dancehall, Disco en UK House (en soms ook wat guilty pleasures) worden in willekeurige volgorde op je afgevuurd. Deze sympathieke draaitafelkoning weet overal het feestje te maken. Al jaren is hij dan ook een graag geziene gast op grote festivals als Mysteryland, Solar, Amsterdam Open Air, We Are Electric, Stereo Sunday, Wish Outdoor, 7th Sunday, Extrema Outdoor en Smeerboel.

17.00 – 19.00

iMAD, de frontman van Pardie & Bullshit is de publiekslieveling in Roermond. De tweede editie van Cross Culture zorgde hij voor 2000 dansende mensen. Nu is hij er weer bij om dat dik over te doen. Heerlijke HipHop en R&B van vroeger, nu en de toekomst

17.00 – 19.00

01.00 – 03.00

Flamboyant is van alle markten thuis. Zijn energieke en funky draai is zo aanstekelijk dat je wel moet gaan dansen. Een echte ‘dj’s dj’, geprezen om zijn veelzijdige mixtechniek. Van Hip Hop, R&B en Dancehall naar Trap, Moombhathon, Bass en House, niets is te gek.

*Flamboyant zal optreden tijdens de officiële afterparty in de ECI Cultuurfabriek, LET OP! De afterparty is 18+ only!*

03.00 – 04.00

AdelicFunk, het brein achter het concept Cross Culture en tevens de heerlijke after. Met zijn Groove Collective hosten ze stages op o.a. Solar, Op Dreef en Bevrijdingsfestival. Hij draait door het hele land… van Maastricht tot Utrecht, van Amsterdam tot Breda.

Zijn draaistijl is eclectisch en allround. Van Soul tot House, van Salsa tot Afro en van oude hitjes naar nieuwe jasjes. Een energieke mix, waarbij stilstaan onmogelijk is.

*AdelicFunk zal optreden tijdens de officiële afterparty in de ECI Cultuurfabriek, LET OP! De afterparty is 18+ only!*

16.00 – 17.00

Dwight Bowie. Al sinds een paar jaar is deze man niet weg te denken uit de dj scene en heeft hij bewezen dat hij de hoge verwachting meer dan waar kan maken. Van Solar Weekend tot en met Groove Garden Festival, deze man weet overal weer de lekkerste beats voor jullie te draaien. Latin, afro, moombahton of urban…niks is hem te gek!

13.00 – 15.00

D-ROK, de founder van het succesconcept Zwarte Koffie Amsterdam en voorheen vaste dj & producer van Caro Emerald komt Roermond weer een bezoekje brengen. Verwacht een warme mix van HipHop, Disco, Soul & House.

15.00 – 16.00 & 23.00 – 01.00

Jaks ’n Hyde, deze vriendelijke gozer zal twee keer openen! Eerst de Cross Culture stage, en vervolgens de after! If it’s nice, we do it twice! Hij gaat alle kanten op, en vooral lekker. Kom dus op tijd om hem te zien shinen.

*Jaks ’n Hyde zal ook optreden tijdens de officiële afterparty in de ECI Cultuurfabriek, LET OP! De afterparty is 18+ only!*

De krachtige stem van het zuiden! Hassan a.k.a Mc Boogie tourt wereldwijd en is 5 mei gelukkig in het land om de Cross Culture stage te hosten.

Vanaf dit jaar gaan we een stapje groener op het Cross Culture Plein! Drink niet meer uit plastic weggooi bekers maar uit hardcups! Je bier of frisdrank smaakt veel beter en je helpt mee om het festival schoner te houden.