Mainstage

Download nu de app TimeSquare

MY BABY

“We voelen meer dankbaarheid voor wat we mogen doen”

De eer is dit jaar aan MY BABY om Ambassadeur van de Vrijheid te zijn. Ze worden door de Koninklijke Luchtmacht over Nederland gevlogen om zo dit keer vier concerten te geven op diverse Bevrijdingsfestivals. Hun meest recente release “Prehistoric Rhythm” werd met veel lof ontvangen en bracht hun veel moois met uitverkochte clubtours in binnen- en buitenland tot gevolg. Festivals over de gehele wereld willen deze act ontvangen en wij mochten ze in 2016 ook al zien optreden onder het genot van een hele hoop zonnestralen.

 

DeWolff

DeWolff is de headliner van Bevrijdingsfestival Limburg 2018. Een dag eerder presenteren ze hun nieuwste plaat “Thrust” in de Paradiso te Amsterdam waarna hun tour zal starten. Wie dus de nieuwe gitaarsound van Pablo wilt horen, de heerlijke drum rolls van Luka of de overheerlijke Hammond sound van Robin kan lekker laat in de avond terecht voor het hoofdpodium. Vorige maand liet de band al een klein voorproefje horen met “Deceit & Woo”, de eerste single van het album, dat volledig analoog is opgenomen in hun eigen gemaakte nieuwe studio. Dat het energiek gaat worden staat dus vast! Een uur lang (of een beetje meer), DeWolff terug in het zuiden.

 

Alain Clark

Alain Clark is terug met een nieuw album “Bad Therapy” en na zijn uitverkochte clubtournee is het nu tijd om de festivals te gaan bezoeken. De rasmuzikant uit Haarlem werkte twee jaar in Los Angeles aan de nieuwe plaat. De eerste single van de plaat “Kiss You The Same” werd meteen door Radio 2 bestempeld als “Radio 2 TopSong”. De invloeden uit de States zijn goed te horen en zorgen ervoor dat Alain breder kan en mag kijken dan enkel Nederland. Zie hem dus op het Bevrijdingsfestival Limburg, voordat hij waarschijnlijk naar andere landen zal  trekken om zijn muziek te laten horen.

 

Jack Parow

Wie de afgelopen jaren een beetje heeft opgelet in het clubcircuit en de festivalwereld heeft de naam van Jack Parow steeds vaker zien opduiken. Na de hits “Dans Dans Dans” en “Cooler as Ekke” was de Zuid-Afrikaan niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Jack staat altijd garant voor een groot feest op elke plek waar hij staat. Met zijn nieuwe plaat “Afrika 4 Beginners” worden we mee op reis genomen naar zijn thuisland. Herkenbare Parow sounds in de mix met zomerse Afrikaanse klanken.

 

MAYAN

Wanneer een supergroep zich vormt in de rock of hiphop wereld weet iedereen hier wel vanaf, maar in de metalwereld kan dit soms onopgemerkt voltrekken voor de buitenwereld. MAYAN is zo’n supergroep met (ex) leden van Epica, Delain, Orphanage en Stream of Passion. Na de succesvolle releases van Quarterpast en Antagonise zijn de fans in afwachting van de derde release. Om de toekomst in te luiden gaan ze in april op tour met Leaves’Eyes en sluiten ze deze periode af op het Bevrijdingsfestival Limburg.

 

The Hillbilly Moonshiners

Na hun succesvolle show op ons festivals in 2016 zijn The Hillbilly Moonshiners terug. Wie kan zich nog mee de show op de Sena Performers Stage herinneren? Wij wel, daarom pakken we dit jaar grootser met ze uit, want dit jaar staan ze op de mainstage! De Weerter band speelde afgelopen jaren op grootste festivals zoals Sgizet en Dauwpop. Met hun “The Hillbilly Moonshiners play Mumford and Sons tour” spelen ze nu door heel Nederland in verschillende uitverkochte zalen. Op 5 mei brengen ze een mix van de klassieke covers die we kennen en er zal vast een Mumford and Sons track bij zitten.

Lex Uiting

Lex Uiting is verslaggever en radio- en televisiepresentator bij BNNVARA. Daar presenteert hij programma’s als Kinderen voor Kinderen, 3 op reis Midweek en is hij iedere zondagnacht te horen op 3FM. Lex knalt dan met de luisteraars de nacht door tussen 02:00 en 04:00 uur. Vorig jaar was Lex prins in zijn geboortestad Venlo en was eerder dit jaar te zien in de  Vastelaovesdocumentaire Nao ’t Zuuje.

 

Lex Uiting_4