Main Stage

Hoelaat speelt Jett? Hoelaat komt De Staat? Download dan nu de app TimeSquare.

22.30 – 23.45

“Iedereen, waar ook op aarde, zou de mogelijkheid moeten hebben om zichzelf te kunnen zijn” sprak Jett Rebel in 2015 toen hij Ambassadeur van de Vrijheid werd, nu twee jaar later is dit nog toepasbaarder dan ooit. Met zijn nieuwste release Super Pop toont het multi-talent aan dat zijn vrijdenken hem ruimte geeft om alle muziekgenres te laten weerklinken. Voor Jett Rebel is niks te gek, afgelopen weekend stond hij in een bomvol Ahoy, bracht in een jaar tijd drie albums uit en opende hij tijdens Eurosonic/Noorderslag een pop-up museum.

12.30 – 13.00

De Staat is een van de populairste rockbands van Nederland. De Nijmeegse formatie bestaat uit Torre Florim (zang) , Jop van Summeren (bas), Rocco Hueting (synthesizers), Vedran Mirčetić (gitaar) en Tim van Delft (drums). De band heeft inmiddels vijf studioalbums en één live album op zijn naam staan. De plaat O werd door zowel 3FM als 3voor12 (VPRO) uitgeroepen tot album van het jaar.

13.45 – 14.35

STAVAST is de nieuwste aanwinst van de Nederlandse rockscene.

“Ik was er klaar mee. Maar het was niet klaar met mij” zegt Marco Roelofs, de voormalige frontman van Heideroosjes. Dus begon hij vorig jaar een nieuwe band, STAVAST. Op 10 maart 2017 verschijnt het debuutalbum bij V2 Records. Om dat album te kunnen maken haalde STAVAST ruim 14.000 euro op door crowdfunding. “Fantastisch dat bijna 230 mensen het album al wilden aanschaffen zonder dat ze één noot gehoord hadden. Dat vertrouwen voelt goed”.

17.05 – 17.55

Gallowstreet brengt de brass/hip-hop/funk/house naar de mainstage van het Bevrijdingsfestival Limburg. De band lanceerde afgelopen zomer het debuutalbum Battleplan en wist hiermee een warme sound te brengen naar de festivals en poppodia. Twaalf man sterk staan ze hun muzikale mannetje op het podium. Na energieke shows op North Sea Jazz, Dour en Lowlands komen ze nu bij ons het plein op de kop zetten! “We bijten niet, we blazen alleen maar” belooft trombonist Jeroen Verberne uit Grashook.

15.20 – 16.05

De Belgische band Fleddy Melculy bestaat nog niet zo heel lang, maar dankzij het album Helgië kreeg de groep een vliegende start.  Met titels als T-Shirt van Metallica, Feestje in uw Huisje en Brood worden de dagelijkse thema’s van de maatschappij muzikaal vertaald. Een unieke metal mix van onze zuiderburen!

21.00 – 21.45

Twee zeer succesvolle auto commercials zorgden voor de grote doorbraak van HAEVN in 2015. “The One to Watch” volgens Volkskrant, Trouw en Spotify in 2016, een jaar met volle concertzalen en headliner shows op de grootste nationale festivals. Maar dit jaar moet hun grootste jaar worden, beginnend met de lancering van hun debuutalbum in een uitverkocht Carré op 2 april. Hierna volgen nog drie concerten door het land waarna ze helemaal klaar zijn om op 5 mei ons hoofdpodium te beklimmen. Voor componist Jorrit Kleijnen een “thuis” wedstrijd in eigen provincie, hij vormt samen met Marijn van der Meer het duo HAEVN.

18.50 – 19.50

De Belgische poëet, componist, acteur, performer, videokunstenaar, stylist en beatmaker Baloji zal in de namiddag optreden op het Roermondse hoofdpodium. Hij brengt een mix van Afrikaanse muziek, rap gecombineerd met Franse chansons, overgoten in Afro-Amerikaanse soul, funk en jazz in een modern hiphop jasje. Een hele mondvol, maar het is de must-see act van 2017.

Zijn album 64 bits & Malachite is enkele maanden uit en gooide hoge ogen bij de internationale pers. Hij stond al op Glastonbury en Down the Rabbit Hole in 2016 en komt zijn show vol humor en bijzondere klanken naar Limburg brengen.

Host