Sena Performers Stage

Wil je snel zien welk Sena talent er om welke tijd speelt? Download dan nu de app TimeSquare.

21.50 – 22.30

The Ten Bells is vernoemd naar een oud café in Londen, het favoriete café van de band. Ze hebben de bar inmiddels verlaten maar ze dragen het altijd met zich mee. In de muziek van The Ten Bells (Garage Blues-Rock) zul je invloeden van ‘Arctic Monkeys’, ‘De Staat’ en ‘Eagles of Death Metal’ snel herkennen. Vuige dansbare rock met catchy riffs maar vooral een liveband pur sang.

19.55 – 20.55

Met de perfecte mix van melodie, catchy hooks en bruutheid, explodeert Phoenix’Ashes op het podium tot een voortstuwende massa van geluid. Deze post-hardcore formatie uit het zuiden van het land weet elke keer weer de druppels van het plafond te spelen en de podia te vullen met hun positieve energie.

Onder inspiratiebronnen horen bands als Funeral For A Friend, Thrice, Boysetsfire en Alexisonfire. Phoenix’Ashes deinst er daarnaast niet voor terug invloeden van andere genres door hun muziek te weven.

In de songteksten spelen thema’s als zelfontplooiing en eigenwaarde een grote rol. De band moedigt aan een eigen keuze te hebben en niet blindelings de gevestigde orde te volgen.

18.00 – 18.45

Lotte is een singer-songwriter van 19 jaar oud. Ze komt uit Heerlen en volgt hier de opleiding KTM Popmuziek. Met zingen begon ze op zeer jonge leeftijd. Vanaf haar 11e zit ze op zangles. Op haar 15e deed ze voor het eerst mee aan Kunstbende en ontdekte zij de gitaar. Via Kunstbende is ze ook begonnen met eigen nummers schrijven. In drie jaar is er erg veel gebeurd… Zo is ze met Kunstbende naar Curaçao mogen gaan voor een uitwisselingsproject met winnaars uit verschillende deelnemende landen.

Ook werd ze dat jaar winnaar van de Pinkpop Cover Contest en door Giel Beelen uit haar bed gebeld. Hierdoor mocht ze een heel weekend backstage op Pinkpop. Ze heeft mede dankzij Kunstbende erg veel ervaring opgedaan.  Iedere week staat ze wel ergens op een podium. Muziek is haar leven en als ze niet wordt geboekt staat ze lekker ergens op straat te zingen. Steeds vaker werd Lotte gevraagd voor grotere evenementen. Inmiddels heeft ze een single met Fayah Lourens gemaakt en in Paradiso zong ze een prachtig duet met Douwe Bob.

16.10 – 16.45

Crying Boys Cafe, een energiek kwartet dat in één ritme ademt – net zo hard voortgejaagd door wanhoop als door plezier. Hun muziek is een opgewonden mengelmoes van heden en verleden: van oude gevangenisblues en gospel, via de exotische jaren ’80 naar de indie avantgarde van nu. Het resultaat: moderne, rituele songs.

Eerder speelde Crying Boys Cafe op festivals als Motel Mozaique, SPRING en de Popronde: in de optredens mengen we muzikale blijdschap met een besef van vergankelijkheid. De muziek van Crying Boys Cafe is liefde voor wat niet in woorden uit te drukken is. Een viering van verdriet.

14.40 – 15.15

Hij paste nooit in een muziekscene, voelde zich nergens thuis. Hij kan rocken, maar is geen rockzanger. Soms ook zingt hij een eenvoudig liedje, maar hij is geen singer-songwriter. Ludovique is een vocale duizendpoot, een zanger met een ongelofelijke inhoud en dynamiek. Van klein en intiem tot groot, experimenteel en krachtig, met een bereik van meer dan 4 octaven.

Pas laat heeft hij het aangedurfd om op een podium te staan en al snel begon hij eigen werk te schrijven. Maar omdat hij zich buitenstaander voelde in de muziekwereld, hield hij zijn nummers voor zich en deelde ze nooit echt met anderen. Wat dat betreft was hij tot voor kort een muzikale kluizenaar.

Dit veranderde een paar jaar geleden, toen hij de mogelijkheid kreeg om met een groot aantal topmuzikanten, zoals Dominic Miller (Sting, Phil Collins), Manfred Leuchter, Carlo de Wijs, Ferdi Lancee (Gare du Nord) en Michel Bisceglia aan zijn eerste album te werken Dat is het moment dat hij zijn muzikaliteit heeft leren ontdekken en hij het vertrouwen heeft gekregen dat zijn nummers ook voor de buitenwereld waardevol zouden kunnen zijn.

De eerste kennismaking voor het grote publiek was de remix van zijn nummer “I Feel Fine (Dreamin’)”, in juni 2016. En met zijn zelf geproduceerde album “The Naked Singer”, dat later in dat jaar verschijnt, heeft hij een manier gevonden om zich te uiten, zonder afbreuk te doen aan zijn veelzijdigheid en zonder zichzelf in een hokje te hoeven plaatsen.

2017 zal volledig in het teken van “The Naked Singer” staan.

13.05 – 13.40

De Maastrichtse Aïcha Cherif won in 2016 de landelijke Kunstbende finale in de categorie muziek. Vervolgens dook ze met haar band de studio in en bracht ze de EP, getiteld ‘Change’ uit. De stijl van deze EP noemt ze zelf ‘melancholische pop-rock’.

Host

Daan Doesborgh (1988) stond vier keer op Lowlands, is presentator op het Zomerparkfeest in Venlo en presenteert met Ellen Deckwitz het Nederlands kampioenschap poetry slam. In 2014 werd hij Nederlands kampioen Powerpoint Karaoke.

OVER SENA
Sena regelt de rechten van muzikanten en producenten. Zij krijgen van ons een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt. Elke dag zetten wij ons in voor onze rechthebbenden. Dat zijn er nu ruim 28.000.

Muzikanten en producenten krijgen hun vergoeding dankzij muzieklicenties. Bedrijven en organisaties sluiten die licenties af bij Sena. Als organisatie zonder winstoogmerk betaalt Sena de geïncasseerde gelden tegen zo laag mogelijke kosten door. Op die manier krijgen de makers van muziek waar zij recht op hebben.

Sena werkt op basis van de Wet op de naburige rechten en is gevestigd in Hilversum. Voluit staat Sena voor Stichting ter Exploitatie van Naburige rechten.

www.sena.nl