Geocaching

Bezoek bijzondere plekken met de geocache routes van Bevrijdingsfestival Limburg!

In 2019 heeft Bevrijdingsfestival Limburg voor het eerst een geocache route aangelegd. Deze 20 caches door heel Limburg zijn momenteel nog steeds te bezoeken. De route neemt bezoekers mee langs verschillende monumenten die in de “vergetelheid” zijn geraakt. In de geocache app is informatie te vinden over de locaties, zo hoopte het Bevrijdingsfestival dat deze betekenis van deze monumenten opnieuw onder de aandacht komt. Voor meer informatie over geocaching zie onderaan deze pagina!

In 2020 heeft Bevrijdingsfestival Limburg het aantal caches uitgebreid met 10 nieuwe locaties! De nieuwe locaties betreffen bijzondere locaties rondom Roermond, de locatie waar het Bevrijdingsfestival gehouden wordt.

 

Geocaching

Om te geocachen dient een app gedownload te worden. Dit kan zowel voor iOS als voor Android. In de app zijn verschillende caches op een kaart te zien. Gebruikers kunnen aangeven dat ze naar een specifieke cache op zoek willen. Een cache kan van alles zijn, maar is altijd verborgen, dus ondanks dat de locatie wordt aangegeven kan het soms even speuren zijn. Bij het vinden van de cache kan een rolletje getekend worden, dit is een soort log als bewijs dat de cache gevonden is, tevens kan de gebruiker in de app aangeven dat de cache gevonden is. In de app is dan meteen informatie over het monument te lezen.

Hieronder alle caches van de bevrijdingsroute, zowel 2019 als 2020.


Nationaal Indië Monument – Roermond
Oorlogsmonument – Horn
Sporen die Bleven – Baexem
Oorlogsmonument – Arcen
Vredemonument – Stramproy
Monument voor de Neerdeweerter – Nederweert
Oorlogs- en Vredesmonument – Meijel
Sporen die Bleven – Egchel
Gedachteniskapel – Maasbree
Monument aan het Julianaplantsoen – Sevenum
Sint Joris en de Draak – Broekhuizen
Indië-Monument – Belfeld
Heerlerheide Mijnwerkersmonument – Heerlerheide
Vrijheid Klimmen – Klimmen
Provinciaal Verzetsmonument – Valkenburg
Monument der Gevallen Verzetslieden – Eijsden
De Oorlogsramp 1941-42 – Maastricht (offline gehaald)
Prins Bernhard Monument – Maastricht
Op Vleugels Der Vrijheid – Pey
Vredeskerk – Venray