Plein van de Vrijheid

 

Bevrijdingsfestival Limburg 05-05-2017

Het Bevrijdingsfestival is meer dan muziek alleen. Er vinden ook inhoudelijke activiteiten, de zogenaamde Debat & Dialoog activiteiten plaats die te vinden zijn op het Plein van de Vrijheid. Tijdens de editie van dit jaar kan je onder andere Speeddaten met een Veteraan, is er een Silent Disco van het Rode Kruis, vinden er Upgrade activiteiten plaats die worden uitgevoerd door jongeren, kan je in Café la Liberté met andere gasten in debat en zijn er activiteiten in het kader van het meer jarenthema Geef vrijheid door. Daarnaast zijn ook Amnesty International en de Anti Discriminatie Voorziening Limburg met een activiteit aanwezig.

Naast de Debat & Dialoog activiteiten vind je op het Plein van de Vrijheid twee podia voor jong talent; het podium van Kunstbende Limburg en het Free Dump podium van welzijnsorganisatie Wel.kom.

Bevrijdingsfestival Limburg 05-05-2017

Dit alles wordt aangevuld met verschillende verkoopstands die te vinden zijn op de Mondiale Markt. Het Plein van de Vrijheid, de Mondiale Markt én de Debat & Dialoog activiteiten zijn te vinden op het Munsterplein. De organisatie en coördinatie hiervan is in handen van COS Limburg, een van de vaste partners van Bevrijdingsfestival Limburg.

Bevrijdingsfestival Limburg 05-05-2017