Songs For Freedom

Zing jezelf naar vrijheid!
Word jij de volgende winnaar van Songs for Freedom?

Vorig jaar is in het teken van ‘75 jaar Vrijheid’ een provinciale songcontest opgezet in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds. “Songs for Freedom” geeft muzikanten, componisten en tekstschrijvers uit de provincie de kans om hun Song of Freedom te laten horen en kans te maken op een prijzenpakket.

Ook dit jaar wordt er in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds en Foroxity Filmarena Songs for Freedom georganiseerd, waarmee artiesten kans maken op onder andere een professionele opname en publicatie van hun nummer, een optreden en meer!

Ben je een producer, singer-songwriter, speel je in een band of maak je op een andere manier je eigen muziek? Iedereen kan deelnemen, ongeacht het genre. Het nummer wordt door een jury beoordeeld en het beste nummer wordt gekozen als de Song for Freedom van 2021.

De winnaar wint een professionele opname van het nummer in de studio van The Rock Station, begeleid door Bram van Rens, een videoclip gemaakt in een van de locaties van Foroxity Filmarena en publicatie van het nummer op alle streamingdiensten door WMDigital. Ook wordt met de artiest een passende uiting bepaald rondom Bevrijdingsdag!

Vorig jaar konden artiesten voor het eerst meedoen met Songs for Freedom. Toen werd dit gewonnen door MALA, zij schreef het nummer “Freedom Should Be Free”. De clip is op YouTube te bekijken en het nummer is te beluisteren via onder andere Spotify en Apple Music.

Ben je een producer, singer-songwriter, speel je in een band of maak je op een andere manier muziek; iedereen kan deelnemen, ongeacht het muziekgenre.

Stuur je (demo) Song of Freedom voor 21 maart 2021 in via onderstaand mailadres en doe mee!

Voor meer informatie, songsforfreedom@bevrijdingsfestivallimburg.nl

Voor alle voorwaarden klik op deze link.

Prins Bernhard Cultuurfonds

Songs For Freedom wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Het Cultuurfonds ondersteunt bijzondere projecten op het gebied van muziek. Daarbij komen alle muziekgenres aan bod, zoals wereldmuziek, jazz, pop, opera, klassieke en eigentijdse muziek. Speciale aandacht is er voor onder meer de kamermuziek, bijzondere amateurprojecten, muziekeducatie en talentontwikkelingstrajecten.