Songs For Freedom

In het jaar 2020 is in het teken van ‘75 jaar Vrijheid’ een provinciale songcontest opgezet in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds. “Songs for Freedom” gaf muzikanten, componisten en tekstschrijvers uit de provincie de kans om hun Song of Freedom te laten horen en kans te maken op een prijzenpakket.
Ook in 2021 werd er in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds en Foroxity Filmarena Songs for Freedom georganiseerd, waarmee artiesten kans maakte op onder andere een professionele opname en publicatie van hun nummer, een optreden en meer!

 

Winnares Songs for Freedom 2021

Uit de dertien inzendingen, die samen goed waren voor 48 minuten luisterplezier, heeft de jury een winnaar gekozen. Het winnende nummer is geworden ‘Fly Away’ van Norah Rhodes. Na haar overwinning is het nummer opgenomen in the Rock Station te Reuver en de videoclip bij Foroxity Sittard. Tevens heeft Norah Rhodes haar nummer live gespeeld tijdens de Bevrijdingsfestival Clubtour in 2021.

Je kunt het nummer hier beluisteren op Spotify of hier op Apple Music.

 

Winnares Songs for Freedom 2020

De winnaar van het eerste jaar van de Songs for Freedom wedstrijd was MALA met haar lied ‘Freedom should be free’. Geïnspireerd door haar eigen verleden kwam dit lied tot stand en wist het de jury unaniem te laten besloten dat dit lied de terechte winnaar was.

Na haar winst heeft MALA mede dankzij een crowfundactie een nieuw album opgenomen; ‘The Untold Stories’. Hiervoor is ze in gesprek gegaan met vluchtelingen en deze verhalen omgetoverd tot liedjes. Benieuwd? Luister dan alvast naar een van de songs hier.

Freedom should be Free is te beluisteren via onder andere Spotify en Apple Music.

 

Prins Bernhard Cultuurfonds

Songs For Freedom wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Het Cultuurfonds ondersteunt bijzondere projecten op het gebied van muziek. Daarbij komen alle muziekgenres aan bod, zoals wereldmuziek, jazz, pop, opera, klassieke en eigentijdse muziek. Speciale aandacht is er voor onder meer de kamermuziek, bijzondere amateurprojecten, muziekeducatie en talentontwikkelingstrajecten.