Waar staan wij voor?

Op 5 mei vieren wij de vrijheid, dit doen we samen op het Arlo terrein. Met een zeer divers programma op de verschillende podia is er voor ieder wat wils. Om 5 voor 5 vieren we niet enkel de vrijheid in Limburg maar doen we dat gezamenlijk met alle Bevrijdingsfestivals in Nederland.

Nationaal Comité 4 en 5 mei; herdenken en vieren

Op 4 mei herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. We vieren dat we in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en de Japanse bezetting in Azië en dat we sindsdien in het Koninkrijk der Nederlanden vrij zijn van oorlog en onderdrukking.

Het einde van de Tweede Wereldoorlog betekende niet dat een einde kwam aan oorlog in de wereld. Nog dagelijks lijden mensen onder oorlog en schendingen van mensenrechten. 5 mei is daarom óók de dag waarop we bewust kunnen zijn dat wij vrij zijn, en dat we die vrijheid moeten koesteren.

In de 12 provincies, de hoofdstad Amsterdam en de hofstad Den Haag vinden vanuit deze gedachte de Bevrijdingsfestivals plaats.De Bevrijdingsfestivals worden gecoördineerd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Kijk op 4en5mei.nl

Natcom logo 2023

Steun Bevrijdingsfestival Limburg!

Ben je een bedrijf/instelling en wil je ons meehelpen het festival te organiseren door middel van een donatie of sponsor te worden? Neem dan contact op met pr@bevrijdingsfestivallimburg.nl voor meer informatie of een partnership op maat.