Plein van de Vrijheid

Tijdens het bevrijdingsfestival Limburg is er niet alleen een plek om samen de vrijheid te vieren, maar ook om stil te staan bij diverse onderwerpen rondom het thema “Vrijheid”. De afgelopen jaar mochten we de vrijheid vieren op het Arlo terrein in Roermond, deze locatie geeft de mogelijkheid om alle onderdelen van het festival te huisvesten op één terrein. Een nieuwe en bijzondere ervaring, ook dit jaar zal het Plein van de Vrijheid terugkeren.

Vorig jaar is in samenwerking met de studenten van IFMSA uit Maastricht gewerkt aan diverse inhoudelijke activiteiten. Zo hebben we samen een boodschap van vrijheid en vrede gemaakt op een megagroot canvas en stonden we stil bij de oorlog die nog altijd gaande is in Oekraïne. Gingen we met vijf vrouwen “behind the picture” en hoorde en lazen we hun bijzondere verhaal. Was er de mogelijkheid om dieper in te gaan op de medische kant van de oorlog. Hoe werkte dit tijdens WOII, welke medicijnen zijn er ontwikkeld door de strijd aan het front, wat doet de medische tak van onze strijdkrachten en leer je een aantal kleine handelingen. De studenten daagde je ook uit om na te denken en mee te praten over de rechtstaat, de vrijheden die we nu kennen en de beelden van oorlog en verdriet aan het juiste land te koppelen bij de Talkin’ Tables.

 

 

Mondiale Markt

Zoals elk jaar keert ook de mondiale markt terug als onderdeel van het Plein van de Vrijheid. Diverse NGO’s zullen aanwezig zijn, activiteiten organiseren of je een bijzondere boodschap meegeven. Zo zullen het Rode Kruis, Amnesty International en Ouch Zo aanwezig zijn. Wil jij er ook nog bij zijn, neem dan contact met ons op. Op het plein kun je ook genieten van de heerlijkste gerechten uit diverse landen.

 

FreeDumpPodium

Muzikaal zal Wel.Kom dit jaar weer aanwezig zijn om de jongeren een podiumkans te bieden. Het FreeDumpPodium geeft de jongeren uit de regio hun eerste kans om op het Bevrijdingsfestival Limburg te staan. Hier ontdek je de toekomst.

 

Afgelopen jaar hebben we ontdekt wat de mogelijkheden zijn voor een compleet festival, dit jaar ontwikkelen we daarop door! Het plein van de vrijheid zal (inhoudelijk) tot 19.00 open zijn en is net als het festival zelf gratis te bezoeken.

Wil jij ook als organisatie een plek krijgen op de mondiale markt/Plein van de Vrijheid? Schrijf je dan nu in! Klik hier voor meer informatie.