Dit was Bevrijdingsfestival Limburg 2022

Geplaats door bevrijdingsfestival

Twee jaar gooide de corona pandemie roet in het eten, maar tijdens dit jaar (2022) was het eindelijk weer zo ver, het Bevrijdingsfestival Limburg in Roermond en wat was het een succes!

 

Nieuwe locatie

De zon scheen, het bier stond koud en de foodtrucks klaar om bezoekers te voorzien van een heerlijk hapje. Een festival van als van ouds, maar wel op een nieuwe locatie. Dit jaar verruilde wij het centrum van Roermond voor het, aan het water gelegen, Arlo-terrein.

 

Ambassadeurs van de Vrijheid

De landelijke ambassadeurs van de Vrijheid deze editie waren Suzan & Freek, Duncan Laurence, Fresku. Wij hadden de eer om Duncan Laurence in Roermond te ontvangen. Naar aanloop van 5 mei ging Duncan op zoek naar vergeten verhalen over de vervolging van de LHBTIQ+ gemeenschap in de Tweede Wereldoorlog, de video is hier te bekijken.

 

Als Limburgse Ambassadeur van de Vrijheid introduceerde wij dit jaar Sumayya, een singer-songwriter die met haar muziek verhalen vertelt over haar eigen leven en dat van de mensen om haar heen. Daarnaast zet ze zich in voor Bilabwa, een stichting die zich hard maakt voor het geven van een kansrijke toekomst aan meiden in Oeganda.

 

Twee podia

Een totaal van 13 acts stonden op twee podia: Sena Performers Stage en de Mainstage. Op de Sena Performers Stage schitterde Concubine, Daimy Lotus, Dols, IKIGAI en MADOUX. Op de Mainstage zag je Adje, Fiddler’s Green, Hannah Mae, Hard2Get, Ladaniva, Lennert Wolfs, THC en natuurlijk de Ambassadeur van de Vrijheid Duncan Laurence.

 

Plein van de Vrijheid

Dit jaar was het Plein van de Vrijheid een integraal onderdeel van het festivalterrein. Bezoekers genoten van smaken uit verschillende culturen en schoven aan bij monologen en dialogen van een verscheidenheid aan sprekers waar verhalen werden verteld over vluchtelingen, Oekraïne, mentale gezondheid en seksualiteit. Daarnaast werd er door bezoekers meegeschreven aan de vernieuwde versie van de Rechten van de Mens en werden er kaartjes verzonden naar vluchtelingen in een AZC. Ook Amnesty International, Scouting en Kunstbende waren weer van de partij met activiteiten.

Kortom, de vrijheid werd weer groots gevierd.