Songs For Freedom

Vorig jaar is in het teken van ‘75 jaar Vrijheid’ een provinciale songcontest opgezet in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds. “Songs for Freedom” geeft muzikanten, componisten en tekstschrijvers uit de provincie de kans om hun Song of Freedom te laten horen en kans te maken op een prijzenpakket.
Ook dit jaar werd er in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds en Foroxity Filmarena Songs for Freedom georganiseerd, waarmee artiesten kans maakte op onder andere een professionele opname en publicatie van hun nummer, een optreden en meer!

Norah Rhodes

 

Winnares Songs for Freedom 2021

Uit de dertien inzendingen, die samen goed waren voor 48 minuten luisterplezier, heeft de jury een winnaar gekozen. Het winnende nummer is geworden ‘Fly Away’ van Norah Rhodes. In de afgelopen weken is het nummer opgenomen in the Rock Station te Reuver en de videoclip bij Foroxity Sittard.

Je kunt het nummer hier beluisteren op Spotify of hier op Apple Music.

 

 

Vorig jaar konden artiesten voor het eerst meedoen met Songs for Freedom. Toen werd dit gewonnen door MALA, zij schreef het nummer “Freedom Should Be Free”. De clip is op YouTube te bekijken en het nummer is te beluisteren via onder andere Spotify en Apple Music.

Prins Bernhard Cultuurfonds

Songs For Freedom wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Het Cultuurfonds ondersteunt bijzondere projecten op het gebied van muziek. Daarbij komen alle muziekgenres aan bod, zoals wereldmuziek, jazz, pop, opera, klassieke en eigentijdse muziek. Speciale aandacht is er voor onder meer de kamermuziek, bijzondere amateurprojecten, muziekeducatie en talentontwikkelingstrajecten.