Dit was Bevrijdingsfestival Limburg 2024!

Geplaats door bevrijdingsfestival

Op 5 mei 2024 vierden we opnieuw de vrijheid tijdens het Bevrijdingsfestival Limburg op het Arlo-terrein in Roermond. Ondanks het regenachtige weer tijdens de opbouw was het weer en de sfeer tijdens het festival fantastisch en konden meer dan 25.000 bezoekers van een dag vol muziek, activiteiten en de speciale opening samen met Rutte!

Speciale opening

Rutte 2024 opent het festival en ontsteekt het Vrijheidsvuur

Dit jaar was een bijzonder jaar. Limburg was namelijk de gastprovincie van de Nationale Viering van de Bevrijding 2024. Na het speciale programma bij de ECI Cultuurfabriek werd het festival officieel geopend. Niemand minder dan Rutte, samen met onze commissaris van de Koning in Limburg, Emile Roemer de burgemeester van Roermond, Yolanda Hoogtanders, en onze eigen Limburgse Ambassadeur ontstaken het Vrijheidsvuur.

 

Muziek voor vrijheid: hoogtepunten

Het festival werd geopend door de Ambassadeur van de Vrijheid Wende! Een indrukwekkend optreden met haar krachtige stem en diepgaande teksten. Naast Wende trad ook Claude op tijdens het festival. Hij liet de menigte swingen met zijn energieke performance.

Op de mainstage waren verder nog een tal van andere muzikale hoogtepunten. De Limburgse ster John Tana kon met zijn vrolijke en herkenbare nummers natuurlijk niet worden vergeten. Een 5 mei moment om niet te vergeten. Als kers op de taart sloot de wereldbermoemde symfonische metalband Epica de avond af met een spectaculaire show, waarbij het terrein transformeerde in een ware zee van licht en geluid.

Ook op de Sena Performance Stage waren er dit jaar bijzondere optredens. Van opkomende talenten tot gevestigde namen; de artiesten zorgden voor een divers en boeiend programma. Jullie genoten van een mix van stijlen, ondanks de modder.

 

Plein van de Vrijheid & Mondiale Markt: Samen voor vrijheid

Net als voorgaande jaren bood het Plein van de Vrijheid een plek voor jong en oud. Samen met de partners en organisaties werden er activiteiten georganiseerd rondom vrijheid en het herdenken. Met elkaar werd het dialoog aangegaan. IFMSA organiseerde diverse activiteiten, maar zo bevond zich dit jaar ook het Museum of Humanity op het plein. Onze vaste partners zoals het Rode Kruis, het Veteranen Instituut en Amnesty International waren er ook weer bij. Het opkomend lokaal talent kreeg op ons Freedump podium ook een plek om hun talenten te tonen, met dank aan Wel.kom, Kunstbende en de ECI Cultuurfabriek.

 

Dank aan onze sponsoren en partners

Het succes van het Bevrijdingsfestival Limburg 2024 was niet mogelijk geweest zonder de steun van onze sponsoren en partners. Wij willen hen hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan dit bijzondere evenement. Heeft u interesse om ons te ondersteunen voor de volgende editie? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

We kijken terug op een geslaagde editie in 2024 en hopen jullie volgend jaar weer te zien om samen de vrijheid te vieren!