John Tana et Crapuul

John Tana

John Tana is het alter ego van Seth Verhaegen. De naam is een samentrekking van de Maastrichtse volkszanger Johnny Blenco en het personage Tony Montana uit de film Scarface. Het begon allemaal met het maken van parodieën op Youtube, toen Seth samen met een medestudent, Benjamin Peeters, de top 3 meest bekeken video’s in Nederland behaalden in 2017. In 2022 werd het typetje John Tana door de vrienden op Youtube gelanceerd. De muziek bestaat vaak uit Franse covers zoals Joe Dassin, Gérard Lenorman en Patrick Bruel, met verfranst Maastrichts als zang.

Het verhaal van “John Tana” is dat hij in een gevaarlijke wijk is opgegroeid ten noorden van Marseille, in de criminaliteit geraakte maar het roer omgooide en als muzikant begon in Maastricht. Tana draagt vaak een wit maatpak met een zwarte vlinderdas en pilotenbril.

John Tana is een populaire Limburgse act, zo verscheen hij in 2022 op de Boetegewone Binnenzitting van L1, stond hij met het duo Träcksäck en staat zijn nummer Boursin op nummer 73 in de Limburgse 100 van 2022.

Deze Limburgse topartiest is dit jaar op de mainstage samen met et Crapuul te zien rond het 5voor5 moment!