Bevrijdingsfestival Limburg groot succes!

Geplaats door bevrijdingsfestival

Ja, we zeggen het zelf, maar toch, het was een geweldige editie met ruim 50.000 bezoekers. Een nieuw record voor ons en voor jullie, nog nooit waren jullie met zovelen naar de binnenstad van Roermond gekomen om samen de Vrijheid te vieren.

Een zeer diverse line-up, vier pleinen en maar liefst zes podia zorgde dat iedereen een plekje kon vinden. De ECI Beats of Freedom ging dit jaar door het dak, vanaf het eerste moment stond het plein voor de Cultuurfabriek vol en konden vele jongeren zich laten vermaken door de beats van diverse dj’s.

Op de markt werd ook dit jaar weer het hoofdpodium en het SENA Performers Stage neergezet, dit maal in een omgekeerde opstelling, met direct een succesvolle start. Alain Clark, DeWolff en ambassadeur van de Vrijheid MY BABY lieten het publiek genieten onder de zonnestralen. Limburgse acts op het andere podium wisten hun talenten te laten horen, o.a LIANA, Afterpartees en The Ragtime Rumours gaven een goede blik van het provinciale talent.

Voor het eerst stond er dit jaar op het Plein van de Vrijheid L1 met een live radio uitzending waarbij dieper werd ingegaan op wat vrijheid betekent voor de bezoekers. Ook de jonge talenten van Kunstbende en Freedump Stage lieten hun muziek weerklinken. Het plein waar plek is voor debat en dialoog en muziek werd goed bezocht. Voor het tweede jaar werd er ook voor het BigFoodSquare plek gemaakt, het plein waar je onder het genot van heerlijke bigband muziek een hapje kon doen bij een van de vele food trucks.

Dank allen die ervoor hebben gezorgd dat we een geweldige editie mochten maken, dank jullie om het mogelijk te maken en tot volgend jaar!
Alvast aanmelden kan op deze pagina.