Bevrijdingsfestival Limburg legt geocache route aan!

Geplaats door bevrijdingsfestival

Dit jaar kunnen bezoekers van het Bevrijdingsfestival in Limburg voorafgaand aan het festival een geocache route volgen.
Op diverse plekken die een betekenis hebben voor de vrijheid zijn caches geplaatst, momenteel zijn dit er 12 maar dit worden er komende periode nog meer.
De route neemt de bezoekers mee langs een aantal monumenten die in de “vergetelheid” zijn geraakt, met de route hoopt het Bevrijdingsfestival de monumenten en de betekenis hiervan opnieuw onder de aandacht te brengen.

Festivalgangers kunnen aan de hand van een GPS-locatie op zoek gaan naar één van de (verwacht) 20 locaties.
Op locatie aangekomen moeten ze zoeken naar een ‘cache’ waar verschillende dingen in te vinden zijn.
Wil je meedoen, download dan de app voor IOS of Android.

In eerste instantie ligt er één polsbandje, drie stickers en een stempel in het kistje.
Degene die het kistje als eerst vindt kan het polsbandje claimen en deze op 5 mei inwisselen voor een “First-to-Find”-Woodie. De eerste vijftien deelnemers die op 5 mei aantonen dat ze alle locaties af zijn geweest door middel van twee volle kaarten krijgen daarvoor een festivalshirt! Voor iedereen die vijf stempels heeft kan op het Plein van de Vrijheid een Vrijheids-woodie komen ophalen bij de daarvoor ingerichte stand.

Naast de caches die gezocht kunnen worden kan er ook geluisterd worden naar een gloednieuwe podcast.
In deze podcast wordt er dieper ingegaan op een aantal belangrijke gebeurtenissen rondom het thema van het Bevrijdingsfestival.
De eerste aflevering is al te beluisteren op Spotify, YouTube, Facebook en via de Apple Podcast app, de komende weken zullen nog een vijftal afleveringen volgen.
Bevrijdingsfestival Limburg is ook op zoek naar meer verhalen over vrijheid, stichtingen die monumenten beheren of andere bijzondere verhalen rondom het thema. Voor hen die mee willen doen wordt verzocht contact op te nemen met pr@bevrijdingsfestivallimburg.nl