Creatief Limburg: Laat je horen!

Geplaats door bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestival Limburg wil niks liever dan de omgeving betrekken bij haar activiteiten. In normale tijden gebeurt dit jaarlijks tijdens het festival op 5 mei. Tal van maatschappelijke organisaties en veelbelovende acts laten zich dan zien en horen aan het aanwezige publiek. Ondanks de inspanningen die het Bevrijdingsfestival Limburg tijdens de afgelopen periode heeft geleverd krijgen nog te veel onmisbare componenten, die zo passen bij het gedachtegoed van het Bevrijdingsfestival, al een te lange tijd geen waardig podium. Bevrijdingsfestival zou Bevrijdingsfestival niet zijn als ze daar niet iets op heeft bedacht. We hebben een budget van in totaal 5.000 euro beschikbaar om een podium te bieden aan kunstenaars in de breedste zin des woord: muziek, theater, beeldende kunst, poëzie, alles kan!

Inspiratie

Denk aan het vullen van leegstaande etalages met jouw kunst, het ontwerpen van een vrijheidsmunt, het schrijven van een mooi gedicht of jouw beleving van het thema verwerken in een fotoreportage.

Thema

We dagen alle creatieve geesten van Limburg uit hun gedachten op papier te zetten en middels een bijdrage van ons deze daadwerkelijke te realiseren. Nu is het moment je ideeën werkelijkheid te laten worden. Hoe ga jij jouw talent tonen? Enige voorwaarde voor je deelname is dat jouw project raakvlak heeft met het voor iedereen zo belangrijke thema: Vrijheid. Wat betekend vrijheid voor jou als kunstenaar, dichter of muzikant? Hoe verwerk je dit thema in je werk? En wat wil je anderen graag meegeven?

Budget

Bevrijdingsfestival Limburg stelt een budget van minimaal 500 euro beschikbaar als bijdrage aan jouw plan.

Hoe doe je mee?
  • Schrijf je plan op maximaal 1 a4’tje. Neem hierin op hoe je plan eruit ziet en wat ervoor nodig is he geheel uit te voeren (denk aan materialen, locaties, etc.) Houd bij het opstellen van dit plan rekening met de haalbaarheid van de uitvoering.
  • Voeg een kostenplaatje toe waarin duidelijk naar voren komt hoeveel bijdrage je van ons nodig hebt.
  • Stuur je idee naar contact@bevrijdingsfestivallimburg.nl.
  • Indienen uiterlijk vóór 31 januari 2022.
  • Deelnemers krijgen uiterlijk eind januari reactie.
  • Wanneer projecten plaatsvinden in de openbare ruimte is de locatie van uitvoering Roermond.

Klik voor alle informatie en updates hier.

Creatief Limburg