Claude, Flemming, Son Mieux en Wende zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid 2024

Geplaats door bevrijdingsfestival

Claude, Flemming, Son Mieux en Wende vliegen op 5 mei 2024 als Ambassadeurs van de Vrijheid door Nederland om op te treden op de Bevrijdingfestivals. Samen met de bezoekers staan ze stil bij het belang van vrijheid. 

Op 5 mei vieren we in het hele land dat we sinds 1945 vrij zijn. De oorlogen die in de wereld en in Europa op dit moment woeden, laten zien dat vrijheid allerminst vanzelfsprekend is. Vrijheid is nooit af; we moeten er dagelijks aan werken om de ander de ruimte te geven en onze democratie te bewaken. Met dit doel voor ogen, bereiden de artiesten zich voor op hun rol als Ambassadeurs van de Vrijheid. 

Zo gaat Son Mieux in gesprek met een gevluchte Russische artiest, maakt Claude een verhaal over vrijheid, maakt Flemming voorafgaand aan 5 mei een podcast over zijn Surinaamse roots en verdiept Wende zich in de vrijheid van meningsuiting. Op 5 mei touren ze door het land om op de Bevrijdingsfestivals hun boodschap en hun muziek te delen met het publiek.

Wende en Claude treden op tijdens het Bevrijdingsfestival Limburg!
Wende opent het festival en Claude komt later in de avond.

 

Ambassadeurs van de Vrijheid 2024 

Bevrijdingsfestivals

De Bevrijdingsfestivals hebben financieel lastige jaren achter de rug. Dankzij extra steun vanuit Rijksoverheid kunnen alle 14 festivals komend jaar toch doorgaan.  

Naast de optredens van de Ambassadeurs van de Vrijheid en meer dan honderd andere artiesten, wordt op de Bevrijdingsfestivals op diverse manieren stilgestaan bij onze vrijheid. Ieder festival heeft een eigen inhoudelijke programmering met per provincie verschillende ontmoetingsprogramma’s. Zo zijn er Vrijheidsmaaltijden waar mensen samen kunnen eten en spreken over vrijheid en Vrijheidscolleges waar dieper op het thema vrijheid wordt ingegaan. Jaarlijks worden de Bevrijdingsfestivals door meer dan een miljoen mensen bezocht.