Dit was Bevrijdingsfestival Limburg 2023

Geplaats door bevrijdingsfestival

Tijdens Bevrijdingsfestival Limburg vierde we op 5 mei de vrijheid op het Arlo-terrein in Roermond. Er werd gesprongen en gezongen, gegeten en gedronken, geschuild en gedanst in de regen en vooral de vrijheid gevierd. We kijken terug op een natte, maar geslaagde editie.

 

Volop muziek

De Ambassadeurs van de Vrijheid dit jaar waren MEAU, Tabitha en Froukje. Met een helikopter vlogen zij van Bevrijdingsfestival naar Bevrijdingsfestival. In Roermond was het aan MEAU de eer om het festival te openen en daar werd ze met open armen ontvangen op het podium. Na MEAU genoot het publiek bij de Mainstage van het Limburgse collectief Troubadours van de Toekomst, de elektronische pop van Elle Hollis, de betoverende klanken van het trio AySay, soul en jazz zanger Myles Sanko en de feestelijke afsluiting van Dubioza Kolektiv. De Sena stage gaf het publiek het Venlose duo Dreamer, de Franse chansons van FLEUR, de gitaren van alternatieve rockband Tommy Gazer, de hiphop beats van NOELL3 & Reanny en als afsluiting de veelzijdigheid van Inge van Calkar.

Dit jaar stond er een derde podium op het Arlo-terrein, namelijk het FreeDumpPodium, een samenwerking tussen Wel.Kom en Kunstbende Limburg. Normaal was dit podium te vinden op het Munsterplein, maar dit jaar was het podium onderdeel van het festivalterrein. Op deze plek lieten jonge, nieuwe artiesten hun talenten zien aan het aanwezige publiek.

 

Plein van de Vrijheid & Mondiale Markt

IFMSA Bevrijdingsfestival Limburg 2023

Op het Plein van de Vrijheid werden door IFMSA Maastricht verschillende activiteiten rondom vrijheid georganiseerd. Zo werden bezoekers opgeroepen om samen te werken aan een boodschap voor de vrijheid. Daarnaast werd er stilgestaan bij de medische kant van de oorlog en vertelden vijf vrouwen hun verhaal in ‘Behind the picture’. Bezoekers werden tevens uitgedaagd om in gesprek te gaan over de rechtsstaat en de vrijheden die we nu hebben. 

Op de Mondiale Markt stond Amnesty International stil bij hun huidige campagne over het openbaar dansverbod in Iran, was het Rode Kruis weer aanwezig en kleurde de stand van LHBTI+ vereniging Ouch Zo regenboog.

 

Luna Events Bevrijdingsfestival Limburg 2023

 

Eten & drinken

Ook aan een hapje en drankje ontbrak het niet. Op Ruby’s Backyard waren verschillende wereldse maaltijden te vinden, maar ook de foodtrucks verspreid over het terrein boden de bezoekers de keuze uit verschillende gerechten.

 

 

Dank aan al onze sponsoren en partners

Natuurlijk kunnen wij dit festival niet zonder onze sponsoren en partner waar maken. Onze oprechte dank aan hen. Benieuwd naar wie onze sponsoren en partners zijn? Kijk dan hier. Heb jij een bedrijf en wil je ons graag steunen voor volgend jaar, neem dan vooral even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor 2024… Zien wij jullie dan ook? Tot dan!