Docu’s Ambassadeurs van de Vrijheid 2021

Geplaats door bevrijdingsfestival

Net zoals voorgaande jaren zijn ook dit jaar mini documentaires gemaakt in samenwerking met de Ambassadeurs van de Vrijheid en het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Benieuwd? Bekijk ze hieronder!

 

Davina Michelle

Vrijheid is niet vanzelfsprekend en heeft voor iedereen een andere betekenis. Daarover is zangeres Davina Michelle in gesprek gegaan met haar fans. Zij deelden verhalen over vrijheid en bespraken wat het begrip voor hen betekent.

 

Tino Martin

Zanger Tino Martin bezoekt verschillende plekken die een rol spelen in de Tweede Wereldoorlog. Natascha van Weezel, zelf Joods, neemt hem mee langs deze verschillende plaatsen en laat hem kennismaken met Marja van Dijk, wiens vader in Westerbork zat en nooit meer terugkwam. Samen vragen Tino en Natascha zich af: wat kunnen we van de geschiedenis leren?

 

Jonna Fraser

Samen met een groep jongeren gaat rapper, Jonna Fraser, naar Terschelling om daar te spreken over samenleven en de problemen die ze daar soms bij ervaren. Ze leren elkaar beter kennen en hopen anderen ook te inspireren om voor elkaar open te staan. Jonna: ‘Als je niks weet blijf je sowieso in je eigen bubbel.’