Epica headliner Bevrijdingsfestival Limburg 2024

Geplaats door bevrijdingsfestival

Zoals beloofd hebben wij een te gekke headliner geregeld voor het festival van dit jaar. Ze komen uit Limburg en zijn uitgegroeid tot een internationaal succes. Een band die al meer dan 20 jaar bestaat… Een band die bijna een miljoen albums heeft verkocht wereldwijd…..

 

Epica is headliner van het Bevrijdingsfestival Limburg 2024!

Epica-band-by-Tim-Tronckoe

Epica is een band van wereldformaat. De band bestaat al meer dan 20 jaar en is één van ‘s werelds grootste symphonic metal bands dankzij nummers zoals ‘Consign to Oblivion’ en ‘The Divine Conspiracy’. De band bestaat uit zes toegewijde artiesten en heeft al meer dan duizend shows gegeven en bijna een miljoen albums verkocht over de hele wereld. Buiten symphonic metal zijn er ook diverse andere metal invloeden te horen zoals death metal, progressive metal, thrash metal, groove metal riffs, black metal passages, en power metal gedeeltes

Epica is opgericht in omgeving Reuver in 2002. Vanaf dat moment brengt de band meerdere albums uit zoals The Phantom Agony in 2003 en daarna nog zes albums met als laatste The Holographic Principe in 2017.   In 2018 heeft een korte pauze, maar in februari van 2021 waren ze weer helemaal terug met ΩMEGA. In totaal heeft de band 8 studio albums, 5 live albums, 4 EP’s en 1 soundtrack uitgebracht.

Mark Jansen zorgt voor de ritmische gitaar en grunts terwijl Simone Simons de lead vocals op zich neemt. Daarbuiten bestaat het zestal uit Coen Janssen op de synths en grand piano, Ariën van Weesenbeek op de drums, Isaac Delahaye als lead, ritme en acoustisch gitarist en Rob van der Loo als bassist.

Epica start om 22:45 op en zal het festival afsluiten op de mainstage!