Freedom should be free

Geplaats door bevrijdingsfestival

In het jaar van ‘75 jaar Vrijheid’ komt Bevrijdingsfestival Limburg in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds met een provinciale songcontest. “Songs For Freedom” geeft muzikanten, componisten en tekstschrijvers uit de provincie de kans om hun Song for Freedom te laten horen.

Zo begonnen we aan dit traject, niet wetende wat ons nog te wachten stond in 2020.
Uit vele inzendingen werden 5 finalisten gekozen die mee zouden doen in de Finale in de Foroxity Filmarena in Roermond. Echter een dag voor de finale werd duidelijk dat deze niet plaats kon vinden op de manier dat we voor ogen hadden. Toch werd er besloten een winnaar te kiezen uit deze finalisten en zo konden we in maart Mala vertellen dat zij de winnaar is Songs For Freedom 2020 in Limburg met haar lied ‘Freedom should be Free’. Een van de onderdelen in het prijzenpakket was het nummer opnemen in The Rock Station te Reuver. Maar ook een videoclip en een optreden tijdens het festival. Helaas is dat laatste (nog niet) gelukt, maar de single is vanaf nu te beluisteren op Spotify en Apple Music en hier te zien als videoclip!

Geniet mee van het nummer “Freedom Should be Free”.

Geschreven door MALA
Opgenomen in The Rock Station Reuver
Gemixt/Gemasterd door Bram van Rens
Videoclip door MCSharQ
Gepubliceerd door WM Digital Services
Uitgebracht door SharQ Records
Geproduceerd door Stichting Bevrijdingsfestival Limburg & Prins Bernhard Cultuurfonds.
In samenwerking met Nationaal Comité 4 en 5 mei

 

Songs For Freedom wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Het Cultuurfonds ondersteunt bijzondere projecten op het gebied van muziek. Daarbij komen alle muziekgenres aan bod, zoals wereldmuziek, jazz, pop, opera, klassieke en eigentijdse muziek. Speciale aandacht is er voor onder meer de kamermuziek, bijzondere amateurprojecten, muziekeducatie en talentontwikkelingstrajecten.