Maak kennis met de Limburgse Ambassadeur

Geplaats door bevrijdingsfestival

Met trots stellen wij de Limburgse Ambassadeur van de Vrijheid voor van dit jaar!
Dit jaar mag Bart Cochet zich de Limburgse Ambassadeur van de Vrijheid noemen. Namens Limburg gaat Bart het Vrijheidsvuur in Wageningen ophalen. 

Limburgse Ambassadeur van de Vrijheid 2024 - Bart Cochet

Wie is Bart?

Bart Cochet is 45 jaar en woont al 7 jaar in Roermond. Je kan hem kennen als wiskunde docent, maar ook als raadslid in Roermond. Hij is niet alleen voorvechter van vrijheid, maar ook de voorzitter van Ouch Zo, een Limburgse organisatie die zich onvermoeibaar inzet voor de rechten en inclusiviteit van de LHBTI-gemeenschap.

Zijn betrokkenheid bij deze zaak gaat diep en is gedreven door de huidige tendensen die we wereldwijd zien. In Nederland zelf hebben te maken met toenemende uitdagingen en polarisatie op het gebied van inclusiviteit en tolerantie. Hij ijvert ervoor om een inclusieve samenleving te bevorderen waarin iedereen, ongeacht hun seksuele geaardheid, volledig wordt geaccepteerd en gerespecteerd.

In het licht van de recente ontwikkelingen in Rusland en andere Oost-Europese landen, waar anti-LHBTI-wetten en toenemende discriminatie de rechten van velen bedreigen, wil Bart vooral een stem zijn voor degenen die in stilte lijden en een krachtige pleitbezorger voor wereldwijde tolerantie en gelijkheid.

Als Limburgse ambassadeur van de Vrijheid brengt hij niet alleen een boodschap van hoop en inclusie, maar ook een oproep tot actie. Zijn inzet illustreert dat vrijheid en gelijkheid universele waarden zijn die iedereen aangaan, waar ter wereld ze zich ook bevinden.

Laten we samen onze stemmen verheffen voor een wereld waarin iedereen vrij is om te zijn wie ze zijn.