Mala Winnares Songs For Freedom

Geplaats door bevrijdingsfestival

Gisteren zijn we met zangeres MALA de studio ingedoken om haar winnende lied Freedom should be free op te nemen bij The Rock Station. De audio is opgenomen en binnenkort gaan we ook aan de slag met de videoclip. Nog even geduld en dan kunnen jullie ook met ons gaan meegenieten van het o zo bijzondere lied van MALA.

Maar wie is Mala eigenlijk?

Mala is het alter ego van singer-songwriter Martina Lucic, geboren in Kroatië en opgegroeid in Nederland. Het woord ‘Mala’ kan het beste worden vertaald als ‘meisje’ of ‘kleintje’, zoals haar vader haar nog steeds noemt.

In 1994 tijdens de Joegoslavische burgeroorlog vluchtten Martina en haar familie naar Nederland. Hoewel ze geen herinneringen aan de oorlog heeft, heeft ze de pijn en droefheid gevoeld die haar familie heeft ervaren, maar ook de hoop en eindeloze liefde voor elkaar.

Door middel van haar muziek wil ze dit emotionele verhaal delen als ode aan haar moedige familie. Haar songs gaan dan vooral over de waarheid, pijn, liefde en hoop, waarmee ze haar luisteraars altijd weet te raken.

 “Mensen hebben allemaal hun eigen reden om naar muziek te luisteren. Als je naar mijn muziek luistert, hoop ik dat je op dat moment iets voelt dat voor jou betekenis heeft.”- Mala