Neem vrijheid niet voor lief. Neem Bevrijdingsfestivals niet voor lief.

Geplaats door bevrijdingsfestival

Na tegenvallende edities in 2019 en twee stille coronajaren kampen diverse Bevrijdingsfestivals in Nederland met serieuze financiële problemen door de stijgende kosten en inflatie.

De toekomst van de festivals hangt aan een draadje en bij verscheidende provincies komt extra ondersteuning vanuit het Rijk er dit jaar niet. En dat terwijl onze festivals juist zo belangrijk zijn vóór de toekomst. Voor de 1 miljoen jonge festivalbezoekers die op een laagdrempelige manier in contact komen met grote thema’s, die via de muziek geraakt worden en door rolmodellen aan het denken worden gezet. Wij geloven in de kracht van onze festivals en kunnen ons geen mooiere vorm voorstellen om vrijheid en gelijkheid te vieren.

We zijn op zoek naar partijen die willen meedenken en ondersteunen. Zodat we onze festivals gratis toegankelijk kunnen houden en we samen kunnen dansen, zingen en leren op de dag dat we onze vrijheid vieren.

Lees verder bij NRC

 

* Extra steun voor het Bevrijdingsfestival Limburg is gelukkig voor komend jaar toegezegd. Wij danken hiervoor de gemeente en provincie!