Op weg naar vrijheid – Wandelroute

Geplaats door bevrijdingsfestival

In aanloop naar de herdenking en bevrijdingsdag werd afgelopen week een nieuwe knooppunten wandelroute in Venray gelanceerd door Limburg Marketing. De wandeling is grotendeels door het buitengebied van de gemeente. Onderweg zijn er ook een aantal horeca gelegenheden waar je kunt uitrusten en iets kunt nuttigen.

Ontdek 8 bijzondere plekken die herinneren aan WOII, waaronder Luisterplekken van Liberation Route Europe en ‘Stolpersteine’. Tip: Bezoek Oorlogsmuseum in Overloon.

De wandelroute “Op Weg naar Vrijheid” neemt je mee op een reis door het verleden van Venray en haar omgeving. Langs de route vind je 8 gedenkwaardige plekken die de impact van de Tweede Wereldoorlog op deze regio belichten.

Onderweg kom je verschillende ‘Vectors of Memory’ tegen, die de blijvende herinnering aan deze periode symboliseren. Luister naar aangrijpende verhalen bij de Luisterplekken van Liberation Route Europe, beschikbaar via de gratis app, en ontdek de stolpersteine die de slachtoffers van het naziregime herdenken.

Tijdens de wandeling kun je ook het Oorlogsmuseum Overloon bezoeken.

LET OP! De wandelroute heeft onderweg stukken waar het drassig kan zijn, hou rekening met het schoeisel dat je draagt.

Klik hier voor meer informatie en de daadwerkelijke wandelroute! *Dit bericht is geschreven op basis van het bovenstaande artikel van Hart van Limburg