Roxeanne Hazes, Snelle, Lucas & Steve en Kris Kross Amsterdam zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid 2020

Geplaats door bevrijdingsfestival

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft vandaag bekendgemaakt wie de Ambassadeurs van de Vrijheid zijn die op 5 mei 2020 op de veertien Bevrijdingsfestivals gaan optreden. Zangeres Roxeanne Hazes, rapper Snelle & de Lieve Jongens band, dj’s Lucas & Steve en dj-trio Kris Kross Amsterdam vliegen in dit bijzondere lustrumjaar, waarin Nederland 75 jaar vrijheid viert, in helikopters van Defensie van Bevrijdingsfestival naar Bevrijdingsfestival. Om de festiviteiten rond 75 jaar vrijheid extra kracht bij te zetten zijn er dit jaar geen drie maar vier Ambassadeurs van de Vrijheid.

In de aanloop naar Bevrijdingsdag delen de Ambassadeurs van de Vrijheid persoonlijke verhalen over vrijheid en onvrijheid. Zo vertelt Roxeanne over haar Joodse oma, van wie een groot deel van de familie tijdens de oorlog is vermoord: “Ik wilde alles over de oorlog weten, maar het maakte me tegelijkertijd ook verdrietig.” De leden van Kris Kross Amsterdam delen het verhaal over het verleden van hun opa’s in voormalig Nederlands-Indië, waar een van hun opa’s vlak na de Tweede Wereldoorlog als dienstplichtig militair naartoe werd gestuurd. Dj-duo Lucas & Steve vinden het een enorme eer om Ambassadeur van de Vrijheid te zijn. Toen Steven dit vertelde aan zijn oma was zij ontroerd: “Dat ik als ambassadeur het verhaal doorgeef over wat haar generatie is overkomen, raakt haar echt.” De verhalen worden in aanloop naar 5 mei gedeeld op www.bevrijdingsfestivals.nl

Waar treden de Ambassadeurs van de Vrijheid op 5 mei op?

Roxeanne Hazes: Bevrijdingsfestival Den Haag, Amsterdam, Groningen en Friesland.
Snelle & de Lieve Jonges band: Bevrijdingsfestival Limburg, Brabant, Utrecht en Gelderland. Lucas & Steve: Bevrijdingsfestival Drenthe, Overijssel, Zeeland en Zuid-Holland.
Kris Kross Amsterdam: Bevrijdingsfestival Flevoland, Den Haag, 5 mei-concert op de Amstel en Haarlem.