Sena Performers Clubtour 2021

In 2021 vierde we samen de Vrijheid tijdens de Bevrijdingsfestival Limburg Sena Performers Clubtour!

Van 11 september tot 12 december 2021 nodigde Bevrijdingsfestival Limburg iedereen uit om vrijheid te vieren tijdens de Bevrijdingsfestival Limburg Sena Performers Clubtour. In de zes grotere poppodia van Limburg organiseerde de stichting vrijheidsconcerten met een focus op nationaal muzikaal talent. Normaliter wordt de vrijheid groots gevierd tijdens de bevrijdingsfestivals op 5 mei in het land. Dit jaar gebeurde dit in een aangepaste vorm online. Vrijheid wordt echter niet alleen op 5 mei gevierd, daarom is er voor dit jaar een extra clubtour opgezet om de vrijheid ook in het najaar samen te vieren.

Normaal gesproken worden er op 5 mei door heel het land Bevrijdingsfestivals georganiseerd waar bezoekers stilstaan bij de bevrijding van Nederland en het vieren van vrijheid. In verband met de coronamaatregelen konden de festivals vorig jaar niet in de gebruikelijk vorm plaatsvinden. Bevrijdingsfestival Limburg heeft om deze reden het programma van afgelopen 5 mei aangepast naar een onlineprogramma met live-uitzending op L1. Met het vooruitzicht dat er in het najaar meer mogelijkheden zijn om in (kleine) groepen fysiek bij elkaar te komen is er tevens gekozen voor het opzetten van de Bevrijdingsfestival Limburg Sena Performers Clubtour. Op deze manier wordt er niet alleen op 5 mei stilgestaan bij vrijheid, maar is het mogelijk om dit samen te doen met anderen en kan de essentie van het festival worden overgebracht.

Sena Performers & Pop in Limburg

Sena Performers, een fonds van de rechtenorganisatie voor uitvoerende muzikanten, en Pop in Limburg, de popkoepel van onze provincie, maken deze clubtour mogelijk. Samen met hen ging Bevrijdingsfestival Limburg op tour door de zes grotere poppodia van Limburg. In samenwerking met Sena Performers en Pop in Limburg kwam er een muzikale mix van talenten op het podium uit onze eigen provincie maar ook nationaal toptalent. Op deze manier gaf Bevrijdingsfestival Limburg de artiesten toch nog een kans om op te treden, waar ze normaal gesproken een plek krijgen op het festival. Naast de muzikale invulling stond het vieren van de vrijheid uiteraard centraal met verhalen van Sara Curfs en geüniformeerde veteranen in samenwerking met Stichting Koepel Veteranen en andere Geüniformeerden Organisaties Limburg (SKVGOL). Niena Bocken, bekend van L1, presenteerde de Clubtour.

Deelnemende poppodia

De Clubtour begon op 11 september bij Muziekgieterij – Maastricht. Daarna vervolgde de Clubtour zijn weg naar de Nieuwe Nor – Heerlen (12 december), Muziekcentrum de Bosuil – Weert (26 september), Poppodium Grenswerk – Venlo (17 oktober), ECI Cultuurfabriek – Roermond (21 november) en eindigde in Poppodium Volt – Sittard (12 december).

De Sena Performers Clubtour werd mede mogelijk gemaakt door Sena Performers, Provincie Limburg, V-fonds, Gemeente Roermond, Pop in Limburg en Prins Bernard Cultuurfonds.