Bevrijdingsfestival Limburg Sena Performers Clubtour 2021

Geplaats door bevrijdingsfestival

Vrijheid vieren tijdens Bevrijdingsfestival Limburg Sena Performers Clubtour

Van 11 september tot 12 december 2021 nodigt Bevrijdingsfestival Limburg iedereen uit om vrijheid te vieren tijdens de Bevrijdingsfestival Limburg Sena Performers Clubtour. In de zes grotere poppodia van Limburg organiseert de stichting vrijheidsconcerten met een focus op nationaal muzikaal talent. Normaliter wordt de vrijheid groots gevierd tijdens de bevrijdingsfestivals op 5 mei in het land. Dit jaar gebeurde dit in een aangepaste vorm online. Vrijheid wordt echter niet alleen op 5 mei gevierd en daarom is er voor dit jaar een extra clubtour opgezet om de vrijheid ook in het najaar samen te vieren.

Normaal gesproken worden er op 5 mei door heel het land Bevrijdingsfestivals georganiseerd waar bezoekers stilstaan bij de bevrijding van Nederland en het vieren van vrijheid. In verband met de coronamaatregelen konden de festivals niet in de gebruikelijk vorm plaatsvinden. Bevrijdingsfestival Limburg heeft om deze reden het programma van afgelopen 5 mei aangepast naar een onlineprogramma met live-uitzending op L1. Met het vooruitzicht dat er in het najaar meer mogelijkheden zijn om in (kleine) groepen fysiek bij elkaar te komen is er tevens gekozen voor het opzetten van de Bevrijdingsfestival Limburg Sena Performers Clubtour. Op deze manier wordt er niet alleen op 5 mei stilgestaan bij vrijheid, maar is het mogelijk om dit samen te doen met anderen en kan de essentie van het festival worden overgebracht.

Sena Performers & Pop in Limburg

Sena Performers, een fonds van de rechtenorganisatie voor uitvoerende muzikanten, en Pop in Limburg, de popkoepel van onze provincie, maken deze clubtour mogelijk. Samen met hen gaan gaat Bevrijdingsfestival Limburg op tour door de zes grotere poppodia van Limburg. In samenwerking met Sena Performers en Pop in Limburg komt er een muzikale mix van talenten op het podium uit onze eigen provincie maar ook nationaal toptalent. Op deze manier geeft Bevrijdingsfestival Limburg de artiesten toch nog een kans om op te treden, waar ze normaal gesproken een plek krijgen op het festival. Naast de muzikale invulling staat het vieren van de vrijheid uiteraard centraal met verhalen van Sara Curfs en geüniformeerde veteranen in samenwerking met Stichting Koepel Veteranen en andere Geüniformeerden Organisaties Limburg (SKVGOL). Niena Bocken, bekend van L1, presenteert de Clubtour.

Deelnemende poppodia

De Clubtour begint op 11 september bij Muziekgieterij – Maastricht. Daarna vervolgt de Clubtour zijn weg naar de Nieuwe Nor – Heerlen (12 december), Muziekcentrum de Bosuil – Weert (26 september), Poppodium Grenswerk – Venlo (17 oktober), ECI Cultuurfabriek – Roermond (21 november) en eindigt in Poppodium Volt – Sittard (12 december).

Extra maatregelen

Door de wisselende maatregelen van de afgelopen tijd heeft de organisatie samen met de poppodia besloten om mee te schalen met de dan geldende maatregelen. Er wordt gehoopt dat er zoveel mogelijk mensen aanwezig mogen zijn en deze te laten genieten van live muziek. Per event wordt gekeken naar de capaciteit die is toegestaan en of het event met vaste zitplaatsen wordt georganiseerd. De clubtour is gratis te bezoeken. Echter dienen bezoekers zich van tevoren te registeren door het bestellen van een gratis ticket. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

De Sena Performers Clubtour wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers, Provincie Limburg, V-fonds, Gemeente Roermond, Pop in Limburg en Prins Bernard Cultuurfonds.