Streven gemeente Roermond en Stichting Bevrijdingsfestival: “Bevrijdingsfestival behouden voor Roermond”

Geplaats door bevrijdingsfestival

Komende zondag belooft een feestelijke dag te worden in Roermond: dan vindt het traditionele Bevrijdingsfestival plaats op de Markt en op diverse pleinen in de binnenstad. De voorbereidingen van deze spetterende editie zijn in volle gang.

Tegelijkertijd wordt in de pers volop gespeculeerd over de locatie van de editie 2020. Zowel de gemeente Roermond als de Stichting Bevrijdingsfestival Limburg constateren dat de berichtgeving in Dagblad de Limburger over een al besloten vertrek uit Roermond pertinent onjuist en suggestief is. Sterker nog, de gezamenlijke inzet is juist om het festival voor Roermond te behouden.

Er wordt al sinds januari overleg gevoerd over een toekomstbestendige locatie voor het festival in Roermond, die tegemoet komt aan de toekomstvisie van de stichting. Die gesprekken verlopen constructief.  Dat is nog eens bevestigd tijdens een regulier overleg tussen een delegatie van het stichtingsbestuur – onder aanvoering van voorzitter Ronald Kohnen – en burgemeester Donders en wethouder Waajen.

Daar zijn deze recente krantenartikelen besproken en hebben gemeente en stichting  samen vastgesteld dat zij zich niet in de berichtgeving over verplaatsing herkennen. De stichting verklaart bovendien expliciet niet met een andere gemeente in overleg te zijn. Het feit dat de krant zelfs oorlog suggereert tussen de partijen en dat het beter is het festival te mijden – op basis van verkeerde feiten – vinden beide organisaties onbegrijpelijk en ongepast.

Beide partijen hebben afgesproken dat de toekomstige locatie uiterlijk in augustus 2019 bekend moet zijn.