Tentoonstelling; “Toen de kanonnen zwegen”

Geplaats door bevrijdingsfestival

Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat Midden-Limburg volledig werd bevrijd van de nazi-overheersing. Sindsdien leven we in vrijheid, een belangrijk feit om bij stil te staan. Ter herinnering aan dit heugelijke feit maar ook ter herinnering aan de vijf donkere jaren die aan deze bevrijding vooraf gingen, vindt er van 12 januari tot en met 15 maart a.s. in Maasbracht een grote expositie met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog in Midden-Limburg plaats. Deze expositie wordt georganiseerd door Stichting Oorlogserfgoed Midden-Limburg.

Centraal in de tentoonstelling staat de Maas- en Roerstreek, en in zeven overzichtelijke thema’s komt de Tweede Wereldoorlog volledig aan bod. Er zullen unieke stukken uit de regio te zien zijn die door de jaren heen verzameld en onderzocht zijn door de leden van de stichting. Ook zijn er een aantal bijzondere stukken in bruikleen, zoals het tankwiel wat afgelopen najaar is aangetroffen in Sint-Odiliënberg en delen van het vliegtuigwrak uit Echt. Alle stukken vertellen samen het verhaal van de oorlog en de nasleep in de regio.

De tentoonstelling is te bezoeken in de weekenden (eerste dag is 12 januari, laatste 15 maart) en op afspraak. Tijdens de carnaval (22 en 23 februari) zijn we gesloten. De toegang is gratis. Het adres van de tentoonstelling is Europlein 7 te Maasbracht (de Andreashal). Voor meer informatie over Stichting Oorlogserfgoed Midden-Limburg, zie: https://oorlogserfgoedml.com/.