Vrijheidscolleges

De Vrijheidscolleges inspireren jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid. De sprekers van Vrijheidscolleges 2021 zijn Edson da Graça, Haroon Ali, Joris Linssen, Simone Weimans en Soundos el Ahmadi. Angelique Houtveen, Gijs Tuinman en Robert Vuijsje verwoorden eerder al hun visie op vrijheid in een college en keren dit jaar terug met een geactualiseerd, persoonlijk verhaal. Dit jaar was het een mix van online en offline events in samenwerking met diverse podia’s, mbo’s, bibliotheken en de Bevrijdingsfestivals.

Bekijk de site van de Vrijheidscolleges voor meer informatie en alle Vrijheidcolleges.

Sprekers vrijheidscollege

Live Vrijheidscolleges 5 mei

Tijdens de 5 mei van 2021 gaven Soundos El Ahmadi, Haroon Ali en Joris Linssen een online Vrijheidscollege. Speciaal voor dit interactieve programma maken de sprekers een kortere versie van hun Vrijheidscollege. Tijdens de uitzending praatte je mee via de chat.

Het programma

Tijdens de Live Vrijheidscolleges ontving presentator Cesar Majorana de gasten “in een studio die er uitziet als een kleurrijke huiskamer. Zodat het beetje aanvoelt als de gesprekken die je vroeger op een goed huisfeestje had.” Dit heeft alles te maken met de persoonlijke invalshoek van de colleges. Comedian Soundos El Ahmadi verteld over kansen en vooroordelen. Ze spreekt over wat er gebeurt als je als vrouw met een migratie-achtergrond hard op het glazen plafond bonkt.

Auteur Haroon Ali vertelt in zijn Vrijheidscollege over zijn zoektocht naar identiteit. In 2020 bracht hij zijn eerste boek ‘Half’ uit over zijn Pakistaanse afkomst. Hij deelt hoe jongeren in Nederland de regie kunnen nemen over hun eigen leven, ook tegen de wensen van hun ouders, cultuur of religie.

Zanger en presentator Joris Linssen gaat in zijn Vrijheidscollege in op de individuele vrijheid en het recht om anders te zijn dan de massa. Joris toont in zijn programma’s graag paradijsvogels en andere mensen die op een bijzondere wijze afwijken van de norm. Zelf wil hij zich ook niet altijd conformeren.

Tijden

Het programma Vrijheidscolleges Live is op 5 mei te volgen tussen 13:30-18:15 via www.vrijheidscolleges.nl. Heb je de Live Vrijheidscolleges van Soundos, Haroon en Joris gemist of wil je ze terugzien? Dat kan ook via www.vrijheidscolleges.nl.

 

Vrijheidscollege Live is onderdeel van de online programma’s Bevrijdingsfestivals Amsterdam, Brabant, Den Haag, Flevoland, Fryslân, Gelderland, Groningen, Haarlem, Limburg, Overijssel, Utrecht, Zeeland. 

Vrijheidscolleges Live is mede mogelijk gemaakt door diverse Bevrijdingsfestivals, Nationaal Comité 4 en 5 mei, Prodemos, TivoliVredenburg en het Vfonds.