Vrijheidssprekers van de Vrijheidscolleges 2023 bekend

Geplaats door bevrijdingsfestival

Vrijheid kan niet zonder jou. Vrijheidscolleges inspireert jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid. Dit doen de Vrijheidscolleges in 2023 weer met persoonlijke en inspirerende verhalen over vrijheid, zowel online als door heel het land. In dit tiende jaar zijn de thema’s o.a. Mensenrechten, Leven met oorlog, Gender, Klimaat en het Slavernijverleden.

 

 

Vrijheid het hele jaar door

In de aanloop naar 5 mei zijn er al verschillende Vrijheidscolleges, maar ook daarna bezoek je gemakkelijk een college door het hele land. Zo staan de sprekers de komende maanden al in veel verschillende Gelderse bibliotheken. Zijn er colleges rondom het themajaar Leven met Oorlog waarbij o.a. Lisa Weeda in gaat op de gevolgen en invloeden die de oorlog in Oekraïne en de daarbij horende propaganda hebben op haar eigen familie. Gaan we samen met de Roosevelt Foundation met studenten in gesprek over vrijheid tijdens de Four Freedoms Meet-up en de Scholentour.

 

Dit zijn de Vrijheidssprekers 2023

Sprekers Vrijheidscollege 2023 (1) Sprekers Vrijheidscollege 2023 (2)

 

Benieuwd naar meer informatie over de sprekers of over de Vrijheidscolleges? Bekijk dan de website van de Vrijheidscolleges of klik hier voor alle informatie over de sprekers!