Line-up 2024 is bekend!

Geplaats door bevrijdingsfestival

Dit jaar is er een extra speciaal programma voor het Bevrijdingfestival Limburg. Naast het feit dat er dit jaar twee Ambassadeurs van de Vrijheid optreden, is het ook gelukt een diverse line-up samen te stellen. Kom langs en geniet van een ruim aanbod aan lokale, nationale en internationale artiesten!

Eerder zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid bekend gemaakt. Deze vier acts Wende, Flemming, Claude en Son Mieux, reizen met een helikopter door het land om meerdere festivals te bezoeken. De Ambassadeurs van de Vrijheid die Limburg komen bezoeken zijn Wende en Claude! Wende opent het festival om 12:00, daarna wordt het Vrijheidsvuur ontstoken. Claude treedt later in de middag op.

Mainstage

Naast Wende en Claude treden er nog 4 andere acts op de mainstage op. Te beginnen met Bente! Je kan haar kennen uit The Voice Kids, De Wereld Draait Door of van een van haar filmrollen. In 2019 tekende Bente een contract bij TopNotch en begon ze te zingen en schrijven in het Nederlands, waarna ze doorbrak met de single ‘Liefste, Ken je mij’.

Natuurlijk kan de volgende Limburgse topartiest niet missen. John Tana! Wie kent hem nou niet? Van Boursin tot de Kantine. Op 5 mei komt hij samen met Et Crapuul om er een ware show van te maken.

Ook hebben we een act van over de grens. Compact Disk Dummies uit Vlamingen zorgt voor een combinatie van dance en pop, met catchy vocals, pompende beats en heavy synthesizers.

Het festival wordt afgesloten door een band van wereldformaat. Een band die al meer dan 20 jaar bestaat met bijna een miljoen albums verkocht over de hele wereld. Een band uit ons eigen Limburg, namelijk Epica!

Sena Performers Stage

We beginnen met Janet Livv! Een veelbelovende 23-jarige popartiest uit Venlo die haar creativiteit tot uiting brengt door melancholische melodieën te verweven met instrumentale arrangementen.

De tweede artiest is Robin Kester. Ze was al eerder te horen op Crossing Border, Valkhof en Pinkpop en speelde ze in verschillende voorprogramma’s. Robin laat een uniek geluid horen, een eigenzinnige mix van pop, elektronische muziek, psychedelica vol hypnotiserende spanningsbogen.

Ook het zestal uit Roggel, genaamd The Waiting treden dit jaar op tijdens het Bevrijdingsfestival Limburg. Hun hits ‘Summertime’en ‘Hangover’werd door 1Limburg gekozen tot de nummer 1 in de Limburgse top 10.

Het duo Maxime x Glyn maakt soulful R&B songs met roots in Curaçao en Suriname. Vanuit thuis hebben ze de liefde voor muziek en de helende verbindende kracht hiervan met de paplepel ingegoten.

Ook op de Sena Performers Stage komt er formatie uit Amsterdam en Antwerpen. Loupe brengt verschillende stijlen, zoals synthpop, alternatieve folk en indierock, op eigen wijze tot uiting en heeft het talend om binnen hetzelfde moment gejaagd en hypnotiserend te klinken.

De alternatieve indie rock band Martin Sillen sluit het Sena Performers Stage af. Met hun stevige grooves afgewisseld met harmonieën en sterk meerstemmig koortjes gecombineerd met een stevige gitaarsound en catchy hooks kwamen ze al ver in de voorrondes van Nu of Nooit. Nu mogen ze hun sound laten horen op ons festival!

 

Meer weten over de verschillende acts? Bekijk dan ons programma.